Přejít k obsahu webu

Varg Vikernes zatčen

16 července, 2013
by

VargDnes k večeru se v zahraničních médiích objevila zpráva, že Varg Vikernes, s jehož články se zde můžete dlouhodobě setkávat, byl ve Francii zatčen. Zpráva byla samozřejmě uvozena titulkem, který odkazuje na jeho neonacismus, což je novinářská praxe běžná i v naší republice: „Norský neonacista zatčen, aby se zabránilo útoku.“ Dle ministra vnitra, mimochodem socialisty a svobodného zednáře,  Manuela Vallse, k Vargově zatčení došlo kvůli podezření, že má blízko k spáchání „teroristického činu většího rozsahu“.  Jeho manželka prý totiž před několika dny legálně pořídila čtyři 0,22 pušky, což prý Francouze vedlo k dojmu, že se Varg připravuje k akci.

Je paradoxem, že ve svém posledním článku Heros (Hrdinové) z 13.7.  se Varg  vyjadřoval k nehodě vlaku na pařížském předměstí, obývaném většinou přistěhovalci, při němž několik lidí zahynulo a mnoho jich bylo zraněno. Nehodu považoval za sabotáž, protože zasahující personál na veřejnosti prohlásil, že když měl vlak nehodu, čekali tam už nějací mladíci, kteří následně mrtvé a zraněné okrádali a na zasahující hasiče a ambulanci házeli kameny, když své loupení nestačili dokončit. Kritizoval hyenismus takového chování, které francouzská socialistická vláda zlehčovala jako „fámy“ či „ojedinělé incidenty“. Nyní tedy socialisté vrací úder.

Článek o Vargově zatčení obsahoval některé vyloženě nesmysly. Např. že před svým „záchvatem vraždění“ (10.8.1993  zabil svého spoluhráče ze skupiny Mayhem, jenž mu vyhrožoval zabitím, za což Varg dostal nejvyšší možný trest odnětí svobody – 21 let) si prý stáhl Breivikův manifest. Breivik svůj manifest nicméně zveřejnil o malounko později, konkrétně o 18 let, a to bezprostředně před svým teroristickým činem 22.7.2011. Krom toho se Varg o Breivikově činu dosti nevybíravě vyjadřoval ve svém článku Cui bono?,  který dokonce v českém překladu zveřejnila zde i česká antifa. V jeho závěru Varg napsal: „A mimochodem – skuteční nacionalisté nezabíjejí děti vlastního národa, ani pokud se jim někdo pokusí vymýt mozky, jako to udělala AUF . Nebyly (ještě) marxistickými extremisty – byly to jen děti.“ Lze mu tedy těžko přisuzovat nějakou inspiraci Breivikem či vůbec teroristicky zaměřené  smýšlení.“

Článek  o jeho zatčení končí větou, že ve Francii došlo lokálně ke spálení množství kostelů, s čímž dle francouzské policie může mít Varg souvislost. Co dodat. Ženatý čtyřicátník, žijící rodinným životem a vychovávající své tři děti, prostě není prototypem klasického teroristy, tudíž je třeba takovému image mediálně vypomoci.

Je zajímavé, že dnes se na Euronews objevila rovněž zpráva o zákazu dvou francouzských pravicových skupin ‘JNR’ a ‘Třetí cesta’, k němuž došlo po napadení levicového aktivisty, které mělo za následek jeho smrt.  V další zprávě zase Evropský soud pro lidská práva rozhodl, že rozhodnutí maďarské vlády o zákazu gardy pravicového hnutí Jobbik Magyarországért Mozgalom (Hnutí za lepší Maďarsko) bylo legální. Ony tři novinky v jeden den dobře dotváří obrázek dnešní doby, kdy se veškeré snahy o národně orientovanou obrodu diskreditují či přímo perzekuují. A média k tomu samozřejmě přispívají tím, co umí nejlépe – lhaním a překrucováním faktů ve službách stejně prohnilého politického systému.

Ať už s Vargovými myšlenkami souhlasíme či ne, nelze mu upřít, že na rozdíl od všech, kteří se na tomto či jiných webech schovávají za různé přezdívky, kritizují druhé pro malichernosti, pomlouvají, slovíčkaří a snaží se druhé usvědčit z omylu, aby si přikrmili své ego, aniž by sami kdy vytvořili něco hodnotného, vždy šel se svou kůží na trh veřejně pod svým skutečným jménem, přičemž své názory prezentoval otevřeně a upřímně, neboť se mu především jednalo o ideje samotné, ne o vlastní prospěch či zájem. To je taky jeden z důvodů, proč jej lidé následují a  zatčením podpora jeho osoby patrně jen vzroste. Kauzu budeme nadále sledovat a informovat vás.

komentářů 25 leave one →
  1. wsx751 permalink
    29 července, 2013 09:45

    a koukněte se na to co říká o Bildebergu :D

  2. straightXedge permalink
    22 července, 2013 23:11

    Žid=Svobodný zednář

  3. nokturnus permalink
    22 července, 2013 20:27

    židia vo velkej francúzskej revolúcií ? skôr by som povedal, že sa v nej angažovali slobodomurári

  4. whitegolfer permalink
    21 července, 2013 15:59

    Vedla k vynálezu gilotiny…. :-/

  5. straightXedge permalink
    21 července, 2013 14:13

    Ve francouzské revoluci bylo mnoho Židů, bylo jasné, k čemu ta jejich láska, rovnost a bratrství povede…

Napsat komentář