Přejít k obsahu webu

Vzkazy čtenářů

Vážení čtenáři,

na této stránce máte možnost se vyjádřit k chodu časopisu, sdělit nám své připomínky a nápady.

komentářů 2 952 leave one →
  1. Andreos permalink
    16 prosince, 2022 23:24

    https://www.amren.com/news/2018/05/95-of-it-engineers-in-india-incapable-new-report-reveals/

    Dobrý příklad potvrzující, že „pozvednutí“ rasových skupin s nízkým IQ skrze vzdělávání není možné, genetiku nelze přemoci vlivem prostředí. „Papírové“ přiřknutí nějaké kvalifikace či titulu někomu nezmění nic na faktu, že pokud má nízkou inteligenci, tak na to prostě vrozeně nemá. I proto jsou chiméry o nějakém úžasném budoucím rozvoji zemí třetího světa jako Brazílie nebo Indie úplně mimo realitu. Nízké IQ jejich populací to neumožňuje. Výjimkou je Čína s vysokým národním IQ, ale ta bude zase brzy tažena dolů vymíráním, stárnutím a dysgenickým úpadkem vlastního obyvatelstva.

  2. Radek Novák permalink
    10 prosince, 2022 23:59

    Zajímavý článek o buddhismu,náhled na něj a jeho pravému učení oproti tomu,co si většina na Západě myslí. Sice jsem si to neověřoval v těch textech,ale docela tomu člověku věřím.
    https://allthatsinteresting.com/buddhist-teachings

  3. Andreos permalink
    28 září, 2022 18:46

    The Passing of the Great Race od Madisona Granta na Gutenbergu v nejlepším dostupném html formátu (mj. se v něm dá skákat z obsahu na začátky kapitol a zpátky – i offline):
    https://www.gutenberg.org/files/68185/68185-h/68185-h.htm

    Kniha je ovlivněná nordicismem a prezentované dělení bílé rasy na pouhé tři subtypy a přehánění rozdílů mezi nimi není zcela správné, je zjednodušující a místy i k omylům vedoucí, ale i tak je to velmi podnětné čtení.

    Je tam také druhé Grantovo zásadní dílo, The Conquest of a Continent:
    https://www.gutenberg.org/files/60145/60145-h/60145-h.htm
    – a Stoddardovy knihy The Rising Tide of Color a The New World of Islam:
    https://www.gutenberg.org/files/37408/37408-h/37408-h.htm
    https://www.gutenberg.org/files/24107/24107-h/24107-h.htm

  4. Andreos permalink
    25 září, 2021 14:11

    Ještě dodávám shrnutí studie:
    „In order to compare Armenians with ancient Europeans the authors have analysed ancient DNA samples from Europe including that of Ötzi the Iceman (a 5,300-year-old individual discovered on the Italian part of the Ötztal Alps). The study concludes:

    „We show that Armenians have higher genetic affinity to Neolithic Europeans than other present-day Near Easterners, and that 29% of the Armenian ancestry may originate from an ancestral population best represented by Neolithic Europeans.

    We find in Armenians and other genetic isolates in the Near East high shared ancestry with ancient European farmers with ancestry proportions similar to presentday Europeans but not to present-day Near Easterners… Our tests show that most of the Near East genetic isolates ancestry shared with Europeans can be attributed to expansion after the Neolithic period.“

    These results suggest that the Armenians (the genetic isolates in the Near East) probably retain features of an ancient genetic landscape in the Near East that had more affinity to Europe than most of the present day Near Eastern populations do.

    The long period of genetic isolation makes Armenians in particular unique to the region. The study of the Armenian DNA is therefore very interesting to scholars who study European DNA, because to them Armenians are like an image of what the DNA groups were before they started spreading out.“

  5. Andreos permalink
    25 září, 2021 08:59

    Další výzkum opět potvrzující, že bílá rasa kdysi sídlila i daleko v Orientu:

    Armenians Have A High Genetic Affinity To Ancient Europeans – NEW STUDY REVEALS


    Arméni si dodnes udrželi částečně bělošskou identitu (kterou kdysi sdíleli všichni obyvatelé Blízkého východu) a proto se geneticky podobají neolitickým obyvatelům Evropy, kteří byli běloši jako my, ale byli od nás přece jen geneticky a antropologicky trochu odlišní – a sídlili právě i v oblastech na východ od Evropy, včetně dnešní Arménie.

  6. Andreos permalink
    26 srpna, 2020 21:01

    K dostání je také kniha S rozumem v koncích (český překlad) od Duttona a Woodleyho o dysgenickém úpadku Západu a potažmo i ostatního lidstva. (Stačí zadat název a jméno jednoho z autorů do vyhledávače.) Ne vše je tam ale správně; vysvětlují tam vzestup a úpadek minulých civilizací pouze změnami jádrové inteligence (g), což není úplně komplexní a realitě odpovídající přístup, důležitou roli hrály i změny v rasové demografii (často kvůli cizorodé imigraci) a někde i celkové vymírání původního obyvatelstva.
    Na druhou stranu je objevný a zajímavý názor autorů popírající, že se inteligence díky zlepšování prostředí ve 20. století opravdu zvyšovala, nýbrž jde jen o nárůst něčeho, co není jádrovou inteligencí. Ve skutečnosti se podle nich jádrová inteligence snižuje už přes 100 let (což vyjde najevo, když se používají metody měřící čisté g), tedy už skoro od doby, kdy dysgenický trend započal. Pokud je to tak, pak je genetika evidentně v determinaci inteligence ještě silnější faktor než se zdálo a přebíjí vliv prostředí úplně jednoznačně (tj. zlepšování prostředí nedokáže maskovat pokles vrozených vloh pro inteligenci ani dočasně).

    Něco o knize zde:
    https://deliandiver.org/2020/05/s-rozumem-v-koncich-vzestup-pad-zapadu-recenze-knihy.html

  7. Andreos permalink
    26 srpna, 2020 13:20

    Zajímavá kniha od Volkmara Weisse na téma genetiky, kognitivního potenciálu, demografie, migrace a jejich vztahu k osudům civilizací:
    https://www.researchgate.net/publication/341100317_IQ_Means_Inequality_The_Population_Cycle_that_Drives_Human_History_Volkmar_Weiss_Independent_Publishing_2020

    Existuje i kratší text shrnující základní teze knihy (na ten už jsem kdysi dával odkaz):

    Click to access 8aa0a87cef025d91ac3ebf0583e0c645a85d.pdf

  8. Radek Novák permalink
    1 června, 2020 19:54

    Asi prazvláštní kombinace tradic :D Města tam taky vypadají k světu.Kam se hrabe zabetonovaná Praha :D Oni už se připravují na všechno podle mě aby z toho Rusko vzešlo zase jako velký vítěz.

  9. morgarath permalink
    31 května, 2020 20:58

    Rusko je prostě zvláštní země. Na jednu stranu posilují sílu a slávu pravoslavné církve, kterou bolševik potlačoval, na druhou stranu staví v Moskvě největší mešitu na světě (nebo už ji postavili?). Jako zlo je to bez rozdílu naprosto stejné, jen nějaký Jarda Vomáčka v tom může mít zmatek a může se divit, proč podporují takto zdánlivě rozdílné ideologie. Co si o tom Rusku pomyslí? :-D Ale možná to všechno odmítne jako protiruské lži rozšiřované Sorosem a tak je to přece správně :-D

  10. Radek Novák permalink
    31 května, 2020 17:26

    No to je ten obdivovaný Putinův režim,který si v zájmu naklonění všech stran a ukázání toho „tradičního“ oproti Západu dělá,jak se mu zlíbí :D Ale zase pohani jsou tam tak nějak uznávaný,dokonce tam potrestali jednu muslimku pokutou,že urážela tu víru.Ale kdo ví,jestli to nebylo jen populistický divadlo pro média.

  11. morgarath permalink
    31 května, 2020 16:21

    Ta reformace byla jen na oko… Kdyby měli stejnou moc jako dřív, to by se čoudilo pod čarodějnicemi… Podívej na Rusko, tam pravoslavná církev nabývá na síle. Kolik jen zakázali koncertů black metalových kapel a dokonce jim vyhrožovali násilím. A to jsou jen známé případy, jelikož jde o kapely, co lidi sledují, jak to asi vypadá u nějakých anonymních pohanů? Taková ta antifa s božím povolením…

  12. Radek Novák permalink
    30 května, 2020 20:11

    morgarath- Nedivím se,jen jsem chtěl poukázat,co je v církvi za lidi a jak to vypadá i dneska po reformaci :D

Napsat komentář